Experții în criptomonede sunt de părere că Bitcoin va înlocui monedele până în 2040

Scăderea actuală a prețurilor Bitcoin ( BTC ) nu a reușit să diminueze optimismul unor experți cu privire la cea mai mare criptomonedă din lume.

Într-un nou sondaj realizat de platforma de comparație a finanțelor personale Finder.com, jumătate dintre respondenți consideră că bitcoin va depăși banii fiduciari sau monedele emise de băncile centrale până în 2040.

Deși eșantionarea este, fără îndoială, restrânsă – Finder.com spune că raportul se bazează pe un grup de 42 de experți în criptomonede arată că prăbușirea Bitcoin de la maximul din aprilie nu a avut impact asupra perspectivei pe termen lung a profesioniștilor în criptomonede .

Sondajul arată că 50% dintre respondenți se așteaptă să vadă momentul în care Bitcoin depășește finanțarea globală, cunoscută și sub numele de hiperbitcoinizare, în următorii 20 de ani. O treime dintre participanți consideră că evenimentul va avea loc înainte de 2035, în timp ce 44% prezic că Bitcoin nu va deveni niciodată forma dominantă de finanțare globală.

Decizia El Salvador de a recunoaște Bitcoin ca mijloc legal de plată este doar începutul adoptării de către țările în curs de dezvoltare a BTC ca monedă principală, spun majoritatea respondenților. 33% dintre experții în criptare se așteaptă ca criptomoneda să devină cea mai comună formă de bani în țările în curs de dezvoltare în următorii 10 ani. Alți 21% cred că vom vedea adoptarea, dar va dura 10 ani sau mai mult.

Unul dintre lucrurile pe care membrii panelului sunt de acord este îngrijorările de mediu din jurul mineritului Bitcoin. 93% se așteaptă ca dezbaterea privind energia verde să continue să afecteze Bitcoin, 31% considerând că energia electică va avea un impact semnificativ asupra prețului.

Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre experți nu cred că trecerea la un model ecologic este răspunsul, în ciuda potențialelor repercusiuni ale prețului, întrucât 66% dintre respondenți au numit modelul dovezii muncii drept „un rău necesar”. ”

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
18.6 ° C
19.9 °
15 °
55 %
3.1kmh
0 %
lun
24 °
mar
15 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
22 °

Opinii