fbpx

Guvernul pregătește Ordonanța anti-speculă

În contextul în care Institutul Național de Statistică anunță o creștere a prețurilor de 13,8% în luna aprilie, Guvernul acționează pentru limitarea creșterilor nejustificate de prețuri din partea unor comercianți care încearcă să profite pe seama cetățenilor, și pentru sancționarea dură a majorărilor speculative de prețuri, transmite într-un comunicat deputatul PSD Viorica Sandu.

„Amenzile aplicate pe cifra de afaceri a comercianților pot ajunge la milioane de lei, descurajându-i pe agenții economici care practică prețuri speculative, fără o justificare economică obiectivă.

Prin acest act normativ, statul își creează practic pârghiile de acțiune pentru a acționa împotriva comercianților care vor să profite de actualul context economic dificil.

Creșterea inflației este un fenomen real, care se manifestă la nivel global, nu doar în România și în Europa. Dar acest fenomen este dublat de conduita incorectă și speculativă a unor agenți economici care majorează prețurile finale fără să fi avut creșteri ale valorii materiilor prime sau la ofertele furnizorilor lor. Acest comportament abuziv este sancționat foarte dur de Ordonanța anti-speculă.

Textul Ordonanței va fi dezbătut în primă lectură și, dacă va fi nevoie de clarificări, ele se vor putea face până la adoptare, pe circuitul de avizare. Normele de aplicare vor fi definite, de asemenea, prin hotărâre de Guvern”, conchide Viorica Sandu, deputat PSD.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
25.1 °
22.3 °
32 %
4.6kmh
0 %
vin
25 °
sâm
28 °
Dum
26 °
lun
22 °
mar
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii