Legea pentru simplificarea procedurilor de autorizare a lucrărilor de construcții, adoptată de Camera Deputaților

Legea pentru simplificarea procedurilor de autorizare a lucrărilor de construcții, adoptată de Camera Deputaților

Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii a fost modificată miercuri de către un act normativ votat cu majoritate de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, transmite într-un comunicat deputatul PSD Cristina-Elena Dinu

Propunerea legislativă adoptată este extrem de importantă pentru însănătoșirea societății românești, din punctul de vedere al simplificării procedurale și a reducerii birocrației.

Concret, proiectul legislativ de modificare a Legii nr. 50/1991 stipulează că nu mai este nevoie de emiterea avizului serviciilor deconcentrate ale autorităţilor centrale privind protecţia sănătăţii populaţiei şi protecţia mediului, pentru construirea anexelor gospodărești și a anexelor gospodărești ale exploatațiilor agricole.

Noua lege prevede că respectivele anexe gospodăreşti ale exploataţiilor agricole vor trece în categoria construcţiilor pentru care nu este necesară emiterea avizului serviciilor deconcentrate ale autorităţilor centrale privind protecţia sănătăţii populaţiei și a mediului. Excepție fac situațiile speciale de derogare de la normele în vigoare prevăzute de lege, care presupun efectuarea unui studiu de evaluare a impactului asupra sănătăţii populaţiei, precum și construcțiile folosite pentru creșterea animalelor.

În legea votată astăzi se mai precizează că, prin exceptare, se pot emite autorizaţii de construire şi fără documentaţii de amenajare a teritoriului şi de urbanism aprobate şi pentru lucrările de cercetare şi de prospectare a terenurilor – foraje şi excavări, necesare în vederea efectuării studiilor geotehnice, exploatărilor de cariere, balastierelor, sondelor de gaze şi petrol, capacităţilor de producere a energiei electrice şi a hidrogenului din surse regenerabile, precum şi altor exploatări.

În consecință, este un act normativ binevenit, care va ușura activitatea agenților economici și a antreprenorilor din domeniul agriculturii, aducând plus valoare în simplificarea procedurilor de autorizare a lucrărilor de construcții, precum și în eliminarea unor blocaje birocratice, conchide deputatul PSD Cristina-Elena Dinu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
27.1 ° C
28 °
25.1 °
40 %
1.5kmh
0 %
sâm
27 °
Dum
31 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii