Liderul PSD: 1 miliard de euro este pachetul de ajutor pentru sectorul construcțiilor și repornirea șantierelor

Liderul PSD: 1 miliard de euro este pachetul de ajutor pentru sectorul construcțiilor și repornirea șantierelor

Pachetul de ajutor pentru populație și firme în urma scumpirilor este aproape 1 miliard de euro și va merge către sectorul construcțiilor, anunță liderii coaliției de guvernare. Acești bani ar trebui să deblocheze șantierele după explozia prețurilor la materialele de construcții.

„Avem aproape un miliard de euro. O să meargă numai la ajustarea prețurilor din construcții și repornirea șantierelor, estimând noi că sunt blocate în momentul acesta investiții pe teritoriul României de 40 de miliarde de lei”, a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Măsurile de protecție se vor aplica cel puțin anul acesta, spune liderul PSD care estimează că jumătate din populație va beneficia de ajutoare.

„Jumătate din populația României, indiferent dacă vorbim de zona economică sau de zona socială; este pentru prima oară când venim cu măsuri pe zona economică țintuite în zona de agricultură, de construcții, mai mari decât zona socială”, a adăugat Marcel Ciolacu, potrivit Europa FM.

Întrebat cât timp ne permitem să susțineme economic aceste zone, liderul PSD a spus că: „Anul acesta, categoric. Crizele, de obicei, nu țin pe viață, după cum bine știți. Sunt niște crize suprapuse”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24 ° C
24.1 °
24 °
35 %
7.2kmh
0 %
mar
25 °
mie
23 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii