Lucian Romașcanu, despre eventualele despăgubiri din dosarul Roșia Montană: „Poate reușim să luăm niște bani înapoi din pensia lui Cioloș și din vaccinurile lui Vlăduț”

Lucian Romașcanu, despre eventualele despăgubiri din dosarul Roșia Montană: „Poate reușim să luăm niște bani înapoi din pensia lui Cioloș și din vaccinurile lui Vlăduț”

Senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a vorbit despre procesul privind Roșia Montană și a afirmat că pentru plata eventualelor despăgubiri „poate reușim să luăm niște bani înapoi din pensia lui Cioloș și din vaccinurile lui Vlăduț”.

Întrebat pe B1 TV care va fi strategia Guvernului, având în vedere că Gabriel Resources cere despăgubiri de 6,7 miliarde de dolari, purtătorul de cuvânt al PSD a spus: „Asta nu știu să vă spun, pentru că nu fac parte din cercul de decizie al Guvernului, dar, cu certitudine, o decizie executorie trebuie dusă la îndeplinire. Nu știu cum se va face și în ce fel”.

„Poate reușim să luăm niște bani înapoi din pensia lui Cioloș și din vaccinurile lui Vlăduț, pentru că este un măcel dacă se întâmplă lucrul acesta și este un exemplu clar de, nici nu știu cum să îi spun, că să merg până la «trădare», risc să zic prea mult, dar oricum, de interese obscure, care au primat în fața interesului național. Cu semnalele toate de alarmă, cu toate comunicările pe care le-au făcut avocații și toată lumea, și totuși să mergi înainte în felul acesta este dincolo de o explicație rezonabilă”, a adăugat Lucian Romașcanu.
„Eu, totuși, încă sper, nu s-a publicat încă, azi ar trebui să se publice, nu am încă această cifră confirmată de nimeni și continui să sper că nu va fi. Pentru că în momentul acesta este orice posibil, din punct de vedere al cuantumului financiar, el poate pleca de la investiția făcută de Gold Corporation și dobânzile aferente, până la profitul nerealizat. Eu sper ca această curte de arbitraj să înțeleagă că o sumă care să acopere integral ce cred cei de la Gold Corporation că ar fi putut realiza este imposibil de aplicat. E mult. Eu încă sper să existe o sumă rezonabilă (…), pe care măcar să o achităm fără mari dezechilibre”, a mai spus social-democratul.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.3 ° C
21.2 °
19.9 °
52 %
4.6kmh
0 %
mar
24 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii