O variantă pentru patronii din HoReCa loviți de criza sanitară

O variantă pentru patronii din HoReCa loviți de criza sanitară

Premierul Ludovic Orban a anunțat că statul va susține patronii din domeniul HoReCa cu bani. Oficialii au promis astfel că vor recupera 20 la sută din pierderile pe anul trecut. Această măsură ar putea fi ca o gură de oxigen pentru proprietarii de localuri sau hoteluri.

Patronii loviți de criza sanitară vor primi 20 la sută din pierderea pe cifra de afaceri pe 2020. Ludovic Orban a menționat că acest sprijin se va face prin Ministerul Economiei și a declarat că pregătește acum actul normativ prin care banii vor fi direcționați către industria Horeca.

Mai durează însă puțin până când patronii vor putea beneficia de acest ajutor financiar, pentru că această măsură trebuie aprobată de Comisia Europeană. În caz contrar, companiile care primesc bani fără acest aviz riscă să fie nevoite să-i returneze. Premierul Ludovic Orban a mai anunţat că Executivul pregătește şi pentru zona culturală privată o schemă de ajutor de stat. Aceasta însă nu este atât de ușor de gestionat, pentru că există o varietate foarte mare de forme de organizare.

Guvernanții susțin că această schemă este dificil de pus în practică pentru că mulți dintre cei care acționează în mediul cultural sunt fie organizații nonguvernamentale, fie lucreză pe cont propriu sau chiar nu figurează nici măcar ca persoană fizică autorizată.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.1 ° C
11.6 °
10 °
86 %
2.6kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii