Marcel Ciolacu: PSD a acționat corect când a impus o taxă de solidaritate în sectorul energiei

Marcel Ciolacu: PSD a acționat corect când a impus o taxă de solidaritate în sectorul energiei

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, consideră că PSD a acționat corect când a impus o taxă de solidaritate în sectorul energiei.

„Taxarea bogăției și a companiilor cu profituri-record în urma pandemiei și a războiului din Ucraina este o preocupare a tuturor liderilor lumii, dezbătută în aceste zile la Forumul Mondial de la Davos. Asta arată că PSD a acționat corect când a impus în Coaliție taxa de solidaritate în energie și că este cât se poate de legitimă dezbaterea despre impozitarea marilor averi și a profiturilor exagerate”, a declarat Marcel Ciolacu.

El consideră că o taxă de solidaritate pentru averile acumulate în recentele crize ar aduce resursele necesare pentru măsurile de sprijin.

„Cred cu tărie că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimțite. Astfel, statul va aduna resursele necesare pentru a ajuta atât milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieții, cât și companiile românești, în special IMM-urile”, a adăugat Marcel Ciolacu.

„Voi propune mediului de afaceri din România să discutăm cu franchețe despre acest subiect în următoarele luni pentru a ajunge la o soluție fezabilă, care să producă atât mai multă solidaritate socială, cât și mai multă justețe economică!”, a mai spus liderul PSD pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
-0 ° C
0.6 °
-2.2 °
85 %
3.6kmh
0 %
vin
6 °
sâm
5 °
Dum
3 °
lun
2 °
mar
1 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii