Miniștrii PSD își respectă angajamentele pentru banii din PNRR

Miniștrii PSD își respectă angajamentele pentru banii din PNRR

Toate condiționalitățile din Planul Național de Redresare și Reziliență care trebuiau  realizate până la finalul anului 2021 de ministerele conduse de miniștrii PSD au fost îndeplinite! 

Astfel, miniștrii PSD s-au achitat de obligațiile pe care le aveau pentru a permite absorbția fondurilor europene din componenta PNRR, transmite Viorica Sandu, deputat PSD, după cum urmează:

Ministrul PSD al Muncii – Marius Budăi

  1. A făcut un acord cu Banca Mondială pentru a obține consultanță pentru reforma sistemului de salarizare publică și pentru schimbarea legii pensiilor.
    Guvernul a adoptat Memorandumul care conține planul de acțiune pentru asigurarea asistenței tehnice pentru implementarea reformei sistemelor de pensii și calendarul privind semnarea acordului de servicii de consultanță rambursabilă cu Banca Mondială.
    2. A fost aprobat Ordinul comun al ministrului PSD al Muncii, Marius Budăi,  și ministrului PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, prin care se instituie un comitet de monitorizare însărcinat cu revizuirea, cu sprijinul furnizorului de asistență tehnică, a sistemului de pensii și a intervențiilor la nivel de politici în sistemul de pensii, pe baza unui acord ce va fi încheiat cu Banca Mondială.

Ministrul  PSD al Transporturilor – Sorin Grindeanu

Obiectivele care îi reveneau și au fost atinse:
1.   Adoptarea Strategiei de dezvoltare a infrastructurii feroviare 2021-2025 și aplicarea programului de acțiune.
2.  Intrarea în vigoare a Legii nr. 50/2021 pentru aprobarea Ordonanței de urgență nr. 55/2016 privind reorganizarea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România – S.A. (CNAIR) și înființarea Companiei Naționale de Investiții Rutiere – S.A. (CNIR).

Ministrul  PSD  al Sănătății – Alexandru Rafila

1.  A fost adoptat Ordinul de ministru privind Manualul Centrelor Comunitare Integrate care conține criteriile de prioritizare și lista celor 200 de localități eligibile și a celor 100 de localități în rezervă.

Ministrul PSD al Finanțelor – Adrian Câciu


  1.  În ceea ce privește Ministerul Finanțelor, a fost îndeplinit angajamentul privind conectarea caselor de marcat la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală .
Au fost înrolate peste 500.000 de case de marcat, adică 80% din totalul celor 600.000 asumat prin PNRR. Ținta prevăzută până la finalul anului 2021 era de 150.000 de case de marcat.
2.  A fost aprobată Ordonanța de urgență care stabilește cadrul legal pentru înrolarea contribuabililor persoane juridice în Spațiul Privat Virtual (Monitorul Oficial nr.832/31.08.2021).

„Miniștrii PSD au îndeplinit într-un timp record condiționalitățile care le reveneau din PNRR, deși românii  trebuie  să afle că multe dintre  condițiile asumate de Cristian Ghinea (USR) în numele României sunt contrare interesului național”, conchide Viorica Sandu, deputat PSD.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie ușoară
22.6 ° C
22.8 °
22 °
98 %
5.1kmh
20 %
Dum
24 °
lun
35 °
mar
35 °
mie
37 °
joi
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii