Ministrul Agriculturii: A fost aprobat sprijinul inițial, 10 milioane de euro, pentru fermierii români

Ministrul Agriculturii: A fost aprobat sprijinul inițial, 10 milioane de euro, pentru fermierii români

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, sa spus că a fost aprobat sprijinul inițial, 10 milioane de euro, pentru fermierii români, dar că suma va fi dublată cu bani de la bugetul de stat. De asemenea, el arată că reprezentanții Comisiei Europene lucrează la un nou pachet de sprijin. 

„În Comitetul de cereale s-a aprobat cu 22 de voturi , patru voturi <împotrivă> și o abținere acel sprijin inițial pentru cele trei state, cunoscând în ordine Polonia, Bulgaria și România, pe sumele inițiale. Acum, la Comisia Europeană, se lucrează la un nou pachet de sprijin, folosindu-se noi interpretări, că România a făcut observații la modul de calcul, iar președintele României a intervenit la structurile europene. Acum, la această dată am primit această sumă pe care o dublăm cu suma din bugetul statului”, a spus Petre Daea joi, la Antena 3.

Ministrul a adăugat că decizia trebuie să fie publicată în Jurnalul Oficial pentru a continua demersurile pe plan național.

„Așteptăm să apară regulamentul în Jurnalul Oficial, în așa fel încât să dăm rădăcină juridică actelor noastre. Se lucrează la un pachet nou de sprijin, având în vedere nevoiele noastre”, a precizat Daea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
22.5 ° C
23.9 °
20.1 °
50 %
2.2kmh
75 %
sâm
23 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii