Ministrul Agriculturii a oferit detalii despre proiectul pentru limitarea adaosului comercial la produsele românești

Ministrul Agriculturii a oferit detalii despre proiectul pentru limitarea adaosului comercial la produsele românești

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că se lucrează la un proiect legislativ astfel încât adaosul comercial al retailerilor din România să nu depășească 20% în cazul produselor românești, potrivit Agerpres. 

Ministrul Agriculturii a oferit detalii despre proiectul pentru limitarea adaosului comercial la produsele românești.

„Până pe 31 decembrie, Ordonanţa privind plafonarea adaosului comercial a fost transpusă de către Parlament în lege. Este în derulare în momentul de faţă un proiect legislativ prin care, împreună cu colegii mei de la Ministerul Agriculturii, vrem ca toate produsele agroalimentare care sunt procesate în România să aibă un adaos comercial corect. Nu mai vrem ca pe rafturile retailerilor din România adaosul comercial la produsele româneşti să depăşească 20%. Astfel, produsele româneşti să aibă adaos comercial limitat până în 20%, iar la produsele care vin din import retailerii să pună orice adaos comercial doresc. Pentru că în momentul de faţă, dacă facem o analiză, şi am făcut această analiză, produsele agroalimentare româneşti au adaos comercial mai mare decât produsele care vin din import în magazinele de retail”, a declarat, vineri, Florin Barbu.

De la intrarea în vigoare a mecanismului de plafonare a adaosului comercial pentru produse alimentare de bază, susține oficialul, prețul produselor a scăzut cu între 8% și peste 28%.

„Dacă ne raportăm la anul 2022, indicele preţurilor de consum de la INS arată faptul că produsele erau mai scumpe cu 30% faţă de anul 2023, când am avut plafonare de adaos comercial”, a mai declarat ministrul Florin Barbu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
19.2 ° C
19.4 °
18.9 °
47 %
1.5kmh
0 %
sâm
24 °
Dum
26 °
lun
29 °
mar
29 °
mie
20 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii