Ministrul Agriculturii nu este de acord cu închiderea hipermarketurilor în weekend

Ministrul Agriculturii nu este de acord cu închiderea hipermarketurilor în weekend

Ministrul Agriculturii,Florin Barbu, nu este de acord cu închiderea hipermarketurilor în weekend. Solicitarea a fost făcută de micii retaileri către guvern.
Ministrul Agriculturii nu este de acord cu această propunere, precizând că nu poate să impună nimănui când să își facă cumpărăturile, mai ales că timpul liber este, în general, în weekend. Florin Barbu a mai spus că el personal nu este de acord cu o astfel de modificare de program și că, în Franța, acest tip de magazine sunt închise doar duminica după ora 13.00, spre exemplu.

”Am avut o discuție la guvern cu micii retaileri, au avut solicitarea aceasta de a fi închise în weekend, sâmbăta şi duminica, aceste magazine. Micii retaileri sunt procesatorii români care au și magazine de desfacere.

Scăderea vânzărilor la magazinele mici este foarte mare în perioada de weekend. Foarte mulți români muncesc în timpul săptămânii și în weekend merg și se relaxează, se duc în mall, în mall este și câte un supermarket, deci fac și cumpărăturile.

În timpul săptămânii toată lumea muncește, toată lumea are probleme. Dacă am face un sondaj, nici românii n-ar fi de acord.

Nu sunt de acord cu lucrul acesta. Din punctul meu de vedere, eu nu sunt de acord cu acest aspect”, a explicat ministrul la Prima TV.

Marcel Ciolacu a precizat că a dat spre analiză propunerea privind eventuala închidere a supermarketurilor în weekend, pentru a vedea care este impactul unei astfel de propuneri. Primul-ministru a mai spus că o decizie în acest sens „nu este una ușoară”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii