Ministrul Economiei: Industria românească îşi continuă redresarea lunară

Ministrul Economiei: Industria românească îşi continuă redresarea lunară

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, afirmă că industria românească îşi continuă redresarea lunară, iar în luna februarie 2024, faţă de februarie 2023, producţia industrială a crescut cu 0,2%.

”Industria românească îşi continuă redresarea lunară, ajungând în luna februarie să înregistreze prima creştere anuală, deşi condiţiile externe dificile nu au dispărut. În luna februarie 2024, faţă de februarie 2023, producţia industrială a crescut cu 0,2%. În cadrul acesteia, producţia din industria prelucrătoare s-a majorat cu 0,7%, iar cea din industria extractivă cu 2,9%”, a scris, duminică, pe Facebook, minsitrul Economiei.

Ştefan Radu Oprea apreciază că industria românească îşi îmbunătăţeşte competitivitatea şi contribuie din ce în ce mai mult la cererea internă, majorată semnificativ de investiţiile publice.

”Programul PSD Fabricat în România, concretizat în programe de sprijin, precum cele destinate industriei prelucrătoare şi producţiei de materiale de construcţii, gestionate de MEAT, va accelera creşterea industrială. Nu este întâmplător că cele mai mari creşteri de producţie, de 15-20% în februarie 2024 faţă de februarie 2023, s-au înregistrat la fabricarea substanţelor şi produselor chimice, la materialele de construcţii (produse din minerale nemetalice) şi industria metalurgică”, a mai scris ministrul.

Potrivit acestuia, ”încetarea declinului industriei româneşti nu este conjuncturală”.

”De la începutul anului, producţia este tot mai mare faţă de sfârşitul anului trecut. În luna ianuarie, producţia industrială a crescut cu 1,1% faţă de decembrie 2023, iar în luna februarie faţă de luna ianuarie 2024, cu 10,8%, ceea ce înseamnă o creştere cumulată faţă de decembrie 2023 de 12%   , a mai transmis ministrul Oprea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
13.5 ° C
14.4 °
12 °
73 %
4.1kmh
0 %
mie
25 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
24 °
Dum
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii