Ministrul Economiei: Investiţiile în energie sunt cele care ne dau certitudinea că pe viitor preţurile în România vor fi mai mici

Ministrul Economiei: Investiţiile în energie sunt cele care ne dau certitudinea că pe viitor preţurile în România vor fi mai mici

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a declarat vineri că investiţiile în energie sunt cele care ne dau certitudinea că pe viitor preţurile în România vor fi mai mici. El a menţionat că dacă vrem să avem cloud, dacă vrem să avem posibilitatea de a stoca date în România, avem nevoie de energie, şi de aici nevoia de investiţii în domeniul energiei.

”Investiţiile în energie sunt cele care ne dau certitudinea că pe viitor preţurile în România vor fi mai mici. Cu cât investim mai mult în capacităţi noi de producţie, în capacităţi verzi – şi aţi văzut foarte bine toate dezvoltările pe proiecte europene. Colegul Burduja de la Ministerul Energiei a anunţat proiecte de peste 2000 de megawaţi cu finanţare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în perioada imediat următoare. De asemenea, aceste veşti bune că există finanţare pentru retehnologizarea Reactorului 1 şi pentru construcţia Reactorului 3 şi 4, cu partenerii care au know-how, ştiu să facă astfel de lucrări”, a spus ministrul Economiei după şedinţa Executivului.

Despre faptul că preţurile la energie sunt mari, chiar şi cu plafonare, Ştefan Radu Oprea a menţionat că sunt discuţii cu reglementatorul din piaţă, ANRE-ul este cel care reglementează piaţa, împreună cu Ministerul Energiei.

”Noi spunem despre capacităţile noi de producţie, despre investiţiile care vin în România, despre necesarul de energie. (..) Dacă vrem să avem cloud, dacă vrem să avem posibilitatea de a stoca date în România, avem nevoie de energie. Şi de aici nevoia de investiţii în domeniul energiei. Dar reglementatorul pieţei nu este Ministerul Economiei”, a menţionat Oprea.

”De aceea, transformarea aceasta profundă a surselor de energie din România cu surse care să fie verzi, de la hidro la energii regenerabile, la energia nucleară sau cea produsă din gaz, în perioada de tranziţie. Şi, sigur, nu trebuie să negăm faptul că, în proximitatea graniţelor României şi a Europei, este un război”, a mai comentat ministrul Economiei, potrivit stiripesurse.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
13 ° C
14.9 °
12 °
87 %
4kmh
40 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii