Ministrul Mediului: Românii nu ar trebui să strângă, deocamdată, PET-urile în casă

Ministrul Mediului: Românii nu ar trebui să strângă, deocamdată, PET-urile în casă

Mircea Fechet, Ministrul Mediului, a afirmat, miercuri, că românii nu ar trebui să strângă, deocamdată, PET-urile în casă, pentru că nu vor primi pentru ele cei 50 de bani promiși.

Potrivit ministrului, niciun ambalaj SGR fără garanție nu va genera cei 50 de bani.

“Astăzi nu există niciun motiv pentru care românii să strângă PET-uri în balcon pentru că niciun ambalaj SGR fără garanție nu va genera cei 50 de bani. Cu alte cuvinte, la RVM vom duce doar ambalaje pentru care s-a plătit garanția şi care fac parte din sistemul garanție – returnare, RVM-ul nefiind setat să preia şi alte tipuri de ambalaje.

Din acest motiv, anunț că acele PET-uri vechi, doze de aluminiu și ce ar mai putea fi strâns astăzi sau adunat prin cămară sau prin balcon ar trebui să parcurgă traseul firesc al fracției reciclabile şi cetățenii ar trebui să le ducă la punctele de colectare pentru că ele nu vor avea nicio valoare în ceea ce privește cei 50 de bani, respectiv garanția SGR”, a declarat Mircea Fechet, potrivit news.ro.

Ministrul Mediului a explicat, de asemenea, când vor ajunge pe piață ambalajele SGR.

“Volumul stocurilor care există deja în depozitele producătorilor, fie în depozitele distribuitorilor sau chiar în depozitele magazinelor, vor fi comercializate fără sigla SGR pentru că nu există niciun motiv care acele recipiente să fie întoarse în fabrici.

În prima săptămână, spre exemplu, ne așteptăm să vedem pe rafturi doar acele produse care au termen de valabilitate mai mic de o săptămână şi care nu puteau fi produse decât în acel interval, dar pe măsură ce sistemul garanție – returnare va funcționa, aceste stocuri, că discutăm despre apa plată, apă minerală, bere, vin, băuturi răcoritoare vor fi ușor, ușor vândute şi pe rafturile magazinelor vom vedea ambalajele SGR, cele pentru care vom plăti o garanție de 50 de bani”, a mai transmis ministrul Mediului.

Sistemul Garanție Returnare va fi lansat în 30 noiembrie.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii