fbpx

Nicolae Ciucă: „Pentru români, demersul de obținere a independenței față de gazul rusesc este un obiectiv esențial”

Nicolae Ciucă: „Pentru români, demersul de obținere a independenței față de gazul rusesc este un obiectiv esențial”

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu Eric Faillnet, director al Grupului Carlyle International Energy Partners,  principalul acționar al companiei Black Sea Oil&Gas.

“Pentru români, demersul de obținere a independenței față de gazul rusesc este un obiectiv esențial. Guvernul încurajează investițiile în sectorul energetic, iar țara noastră se numără printre statele europene care își pot gestiona în bună măsură cantitatea de gaze naturale pentru consumul intern. Noua lege offshore, pe care am inițiat-o la nivelul Coaliției de guvernare și care va fi adoptată curând, creează un cadru predictibil și stabil investitorilor. Oferind un echilibru între interesele statului și cele ale mediului de privat, România are oportunitatea de a deveni chiar exportator în regiune, după dezvoltarea exploatărilor de gaze la Marea Neagră” a declarat premierul Ciucă.
Reprezentanții companii Black Sea Oil&Gas au anunțat că proiectul de la Midia este pregătit să demareze în luna iunie, după efectuarea ultimelor teste, având o capacitate de livrare de un miliard de metri cubi anual.

Proiectul legii offshore a intrat marți în dezbaterea comisiilor de buget, finanţe şi pentru industrii ale Camerei Deputaţilor, după ce legea a trecut de votul Senatului.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
33.3 ° C
34.9 °
32 °
38 %
3.1kmh
0 %
joi
36 °
vin
37 °
sâm
35 °
Dum
33 °
lun
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii