O nouă criză lovește crunt nivelul de trai al românilor: Criza pensiilor

După criza politică, economică, sanitară și socială, o nouă criză lovește crunt nivelul de trai al românilor: criza pensiilor. De aproape doi ani, pensionarii sunt vitregiți de guvernele conduse de PNL, cu bună știință, de drepturile pe care le au conform legii, spune deputatul PSD Cristina-Elena Dinu. 

„Anul trecut, pensiile nu s-au majorat cu 40%, așa cum era prevăzut în lege, dar nici în acest an, la 1 septembrie, pensiile nu au crescut cu a doua tranșă, prevăzută tot în actul normativ aflat în vigoare.

În aceste condiții, există temerea întemeiată pe realitate că pensiile românilor vor putea fi înghețate pentru o bună perioadă de timp de acum înainte. Pentru PNL, nu contează că pensionarii o duc din ce în ce mai greu, în condițiile în care totul se scumpește, prețurile au scăpat de sub control, iar căldura și apa caldă au ajuns un lux pentru marea majoritate a celor în vârstă și nu numai.

Mai mult, liberalii sunt de-a dreptul cinici când anunță, prin intermediul ministrului demis Turcan, că vor majora pensiile cu aproximativ 7% de anul viitor! Nimeni nu îi mai crede, dar, în același timp, nimeni nu se revoltă din cauza acestei situații fără ieșire în care se află în prezent vârstnicii noștri.

Să nu uităm că și prin Planul Național de Redresare și Reziliență ne-am luat o serie de angajamente extrem de dure în ceea ce privește reforma sistemului de pensii. Practic, potrivit prevederilor din PNRR, pensiile din România nu vor mai crește în anii care urmează, fapt ce va scădea dramatic puterea de cumpărare a pensionarilor.

Ce se întâmplă cu miile de miliarde luate de Guvernul Cîțu, sub formă de împrumut, pentru ca România să traverseze cu bine crizele în lanț determinate de pandemia coronavirusului? Unde sunt acești bani, amanetați pe spatele și pe sărăcia românilor? Probabil s-au evaporat pe afacerile de cumetrie ale liberalilor și prietenilor lor, care au profitat din plin de nevoile miilor de bolnavi din această perioadă, pensionarii fiind incontestabil cei mai afectați.

Dacă tot avem bani și creștere economică, așa cum anunță prim-ministrul demis Cîțu de aproape doi ani încoace, de ce nu se măresc pensiile, salariile și alocațiile copiilor, de ce nu cresc veniturile oamenilor? Sunt întrebări pertinente, cărora nimeni nu le răspunde, pentru că guvernările liberale din ultimii doi ani au dovedit, cu vârf și îndesat, că problemele reale ale oamenilor le sunt indiferente.

Din nefericire, se anunță vremuri și mai dificile, iar celor ce sunt acum la putere, chiar și în regim interimar, nu le pasă absolut deloc de români”, transmite deputatul PSD Cristina-Elena Dinu, într-un comunicat.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
burniță de intensitate joasă
4.4 ° C
4.5 °
3.9 °
93 %
0.5kmh
90 %
mar
7 °
mie
6 °
joi
8 °
vin
12 °
sâm
12 °

Opinii