Ofertele la energie, expuse de furnizori în aplicația ANRE

Ofertele la energie, expuse de furnizori în aplicația ANRE

ANRE a dezvoltat o aplicație care îi ajută pe oameni să găsească cea mai bună ofertă la energie electrică. În contextul liberalizării pieței de la data de 1 ianuarie, românii au două variante. Fie rămân înregistrați la furnizorul actual, riscând scumpirea facturilor, fie caută un alt furnizor mai avantajos.

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a dezvoltat o aplicație care să ajute consumatorii să calculeze cea mai bună ofertă pentru curent electric în fiecare județ. Aceasta poate fi găsită pe site-ul instituției și folosește o simulare de ofertă a tuturor furnizorilor înscriși în sistem. Astfel, în contextul liberalizării pieței de energie din prima zi a acestui an, oamenii vor putea avea acces mai rapid la oferte și ar putea evita să plătească mai mult decât trebuie pentru curentul electric.

Fiecare consumator trebuie să introducă în sistem mai multe date în funcție de care se va calcula cea mai ifetină ofertă. Acestea sunt: consumul înscris pe ultima factură, prețul plătit pentru ultima factură, prețul per kilowatt și prețul fix sau variabil.

ANRE nu mai poate fixa prețurile la energie, iar piața e devenit complet liberalizată. Astfel, fiecare consumator are în continuare două opțiuni. Fie nu face nicio modificare și va rămâne înregistrat la furnizorul la care era înregistrat și până acum, dar facturile vor fi mai scumpe, fie caută o ofertă mai avantajoasă pe piața liberă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii