Premierul avertizează: Este nevoie de un ritm de absorbţie a fondurilor europene mai mare

Premierul avertizează: Este nevoie de un ritm de absorbţie a fondurilor europene mai mare

Premierul Nicolae Ciucă i-a avertizat pe miniștri, în şedinţa de Guvern, că este nevoie de un ritm de absorbţie a fondurilor europene mai mare şi avem nevoie ca în fiecare an să absorbim minim 10 miliarde.

Şeful Executivului a menţionat că la sfârşitul anului 2022, procentul de absorbţie era de 73%, anul acesta este ultimul an în care putem să ne asigurăm că absorbim fondurile de coeziune din programul 2014 – 2020.

„Spuneam la sfârşitul anului că, pentru a asigura absorbţia celor 80 de miliarde, că atât au mai rămas, avem nevoie ca în fiecare an să absorbim minim 10 miliarde. Sunt convins că, aşa cum s-a lucrat la nivelul fiecărui coordonator de reforme, fiecărui ordonator de credite şi la nivelul fiecărui minister care a avut în responsabilitate absorbţia de fonduri europene, împreună cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, vom reuşi să menţinem cel puţin nivelul pe care l-am realizat în anul 2002, asigurându-ne astfel că riscul de decomitere pentru absorbţia fondurilor europene se diminuează, dacă ar fi posibil către zero ar fi foarte bine”, a explicat premierul.

Nicolae Ciucă a precizat că este cert că, la sfârşitul anului 2022, procentul de absorbţie era de 73%, anul acesta este ultimul an în care putem să ne asigurăm că absorbim fondurile de coeziune din programul 2014 – 2020.

“Domnul ministru Boloş şi-a asumat că vom avea o absorbţie de minim 90%. Domnule ministru, dacă reuşim să trecem de acest prag ar fi cu adevărat o premieră pentru performanţa administrativă a ţării noastre în absorbţia fondurilor europene”, a mai spus premierul Ciucă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
16.5 ° C
19 °
15.5 °
46 %
3.1kmh
20 %
vin
15 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
15 °
mar
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii