Premierul Marcel Ciolacu: „Moldova va avea, în sfârşit, autostradă. Din acest moment nu mai poate nimeni opri acest proiect, această investiţie”

Premierul Marcel Ciolacu: „Moldova va avea, în sfârşit, autostradă. Din acest moment nu mai poate nimeni opri acest proiect, această investiţie”

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, marți, că Moldova va avea, în sfârșit, autostradă și că nimeni nu va mai putea opri acest proiect de infrastructură. Ciolacu l-a lăudat apoi pe Sorin Grindeanu (PSD), ministrul Transporturilor, și a criticat instituțiile și pe cei care au blocat până acum investițiile în domeniu.

„Moldova va avea, în sfârşit, autostradă. Din acest moment nu mai poate nimeni opri acest proiect, această investiţie. E evident că va duce la un echilibru de dezvoltare între regiunile istorice. Îmi pare rău pentru cei care au fost până acum, că n-au reuşit să deblocheze Moldova.
Ritmul la Autostrada Moldovei e impus 100% de ministrul Grindeanu. A finalizat contractele, licitaţiile, a dat adjudecările, mai avem un singur tronson, parcă al treilea, până în Buzău, unde încă anumite instituţii se joacă. Sper ca alte instituţii să mă informeze ce se întâmplă acolo, pentru că nimeni nu răspunde când se pierd bani europeni sau avem întârzieri. Cred că aceşti domni de prin aceste instituţii ar trebui să se uite pe fereastră şi să vadă că vremurile şmecheriei s-au cam terminat. A stagnat suficient România stând după ei şi după anumite interese economice”, a declarat premierul.

Acesta a mai afirmat că prioritatea Guvernului e infrastructura mare și a anunțat că, pentru prima dată, România are un grad de absorbție a fondurilor europene de peste 93% în domeniul infrastructurii.

„Trebuie să fim corecți și să spunem că nu au existat în istoria Ministerului Transporturilor atâtea investiții și decontări. E pentru prima oară, poate și pentru că sunt implicat direct cu domnul Grindeanu, când văd o viziune de ansamblu.

Vreau să vă anunț că am depășit o absorbție de peste 93% în acest moment. Mai avem doar octombrie, noiembrie și decembrie să ne încadrăm cu plățile. (…) Mi-aș dori, pentru prima oară în istoria României, să ajungem la absorbție de 98 – 99%, poate 100% ținând cont de supracontractare.

Sunt foarte mulțumit de Ministerul Transporturilor, de ritmul pe care Sorin Grindeanu îl impune și sunt foarte mulțumit că sunt împreună cu Sorin și vedem, în sfârșit, că Moldova va avea o autostradă”, a mai declarat premierul Marcel Ciolacu.

Marți, Ciolacu și Grindeanu au vizitat mai multe obiective de infrastructură de pe autostrada A7, la loturile 1 şi 2 din Autostrada Ploieşti – Buzău, tronsonul 4 din Autostrada Buzău – Focşani şi lotul 3 parte din Autostrada Focşani – Bacău.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
26 °
23 °
75 %
2.1kmh
0 %
sâm
38 °
Dum
37 °
lun
36 °
mar
31 °
mie
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii