Site-ul AFM, singura vechitură a programului Rabla 2020

Site-ul AFM, singura vechitură a programului Rabla 2020

Programul Rabla pentru electrocasnice a fost amânat marți, cu doar câteva minute înainte de începere. Aproape 100.000 de români se luptau pentru cele 40 de milioane de lei puși în joc de Administrația Fondului de Mediu. De vină se pare că ar fi fost accesările numeroase ale site-ului, iar în acest moment nu se știe cum și când se vor relua înscrierile.
Ediția din acest an a programului rabla trebuia să demareze pe data de 15 decembrie. Aceasta a fost amânată, spre dezamăgirea miilor de persoane care așteptau startul, chiar cu câteva minute înainte.

Administrația Fondului pentru Mediu a justificat această amânare prin suspiciunea unei fraude cibernetice, însă sursele spun că de fapt a fost vorba despre o accesare crescută a doritorior programului, care a condus către blocarea site-ului.

Chiar și la câteva zile de la incident, site-ul este în continuare blocat, iar astfel, cei aproape 100.000 de români ce doreau să își schimbe electrocasnicele cu unele mai noi și mai eficiente din punct de vedere energetic, așteaptă în continuare un răspuns. Comunicatul AFM nu a făcut decât să bage oamenii și mai tare în ceață.

Din cauza contextului general de instabilitate a securităţii cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranţa informatică a aplicaţiei şi a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informaţii specifice programului Rabla pentru electrocasnice, AFM anunţă amânarea (…) până la o dată ce va fi comunicată ulterior”, anunță Administrația Fondului de Mediu

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a trimis Corpul de Control la AFM și a cerut demiterea șefului instituției, Dan-Cătălin Vatamanu. Pentru programul Rabla pentru electrocasnice din acest an, bugetul alocat este de 40 de milioane de lei.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
34.5 ° C
36 °
32.8 °
32 %
3.1kmh
0 %
lun
34 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
38 °
vin
34 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii