PSD se ține de cuvânt și continuă să sprijine economia

PSD se ține de cuvânt și continuă să sprijine economia

„Guvernul a aprobat o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro. Acest program de ajutorare are ca obiectiv esențial creșterea competitivității industriei prelucrătoare românești. Este încă un obiectiv asumat de către PSD, un semnal de stabilitate pentru firmele care doresc să investească la noi în țară”, transmite într-un comunicat de presă Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

„PSD se ține de cuvânt și continuă să sprijine economia, pentru a depăși crizele succesive cu care se confruntă România. Ministerul Economiei a promovat o soluție pentru acordarea unui ajutor de stat consistent, de 300 de milioane de euro, destinat companiilor din industriile prelucrătoare care vor să-și relocheze afacerile în România dar și companiilor românești, pentru retehnologizare și noi linii de producției nepoluante”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Banii pot fi accesați atât de companiile străine, care vor să-și dezvolte capabilități noi în România, cât și de companiile care vor să-şi extindă investiția deja existentă. Ajutorul poate fi folosit pentru achiziționarea de noi linii de producție nepoluante dar și pentru retehnologizare.

„Schema se va aplica în baza acordurilor de finanțare emise de Ministerul Economiei până la data de 31 decembrie 2023, iar plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2022-2027, în baza acordurilor pentru finanțare emise”, a mai adăugat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureș.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
17.7 ° C
19.4 °
15 °
63 %
3.6kmh
0 %
joi
26 °
vin
24 °
sâm
25 °
Dum
29 °
lun
15 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii