PSD trage un semnal de alarmă cu privire la starea HORECA

Senatorul PSD Alfred Laurențiu susține că Partidul Social Democrat a făcut o prioritate din susținerea sectorului HORECA, sector de care depinde industria de turism din România În acest sens este neaparată nevoie de reintroducetea voucherelor de vacanță care și-au dovedit eficiența:

”PSD semnalează a nu știu câta oară că guvernarea actuală, n-a făcut nimic pentru susținerea HORECA, deși angajamente au fost.

România are nevoie vitală de un sector HORECA bine susținut și dezvoltat pentru a-și atinge potențialul turistic.

PSD susține reintroducerea cât mai rapidă a voucherelor de vacanță, care și-au dovedit eficiența, dar și a acordării sprijinului pentru depășirea pandemiei.

PNL trebuie să înțeleagă realitatea că sprijinirea acestui sector nu e o cheltuială ci o investiție care, făcută cu cap, aduce beneficii.

Voucherele de vacanță – 1450 de lei/persoană – acordate bugetarilor au adus, cât timp s-au acordat, beneficii importante industriei turismului.

Pe de altă parte, voucherele de vacanță au determinat autorizarea, deci fiscalizarea a circa 3000 de structuri de cazare – pensiuni, vile, apartamente.

Voucherele sprijină mediul privat, deoarece peste 95% dintre furnizorii de turism aparţin mediului privat.

Pentru angajați, voucherele de vacanță asigură: creșterea venitului disponibil și a nivelului de trai iar pentru angajatori, ele asigură: reducerea costului forței de muncă; îmbunătățirea productivității muncii și reducerea absenteismului.

De ce stau blocați în conturi banii de care această  industrie are nevoie ca de aer?????”, susține senatorul PSD pe pagina sa de Facebook.

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ceață
7 ° C
7.1 °
7 °
87 %
0kmh
0 %
lun
11 °
mar
6 °
mie
9 °
joi
10 °
vin
9 °

Opinii