Raport: Carnea de pui din România este bună pentru consum și respectă standardele europene de siguranță alimentară

Raport: Carnea de pui din România este bună pentru consum și respectă standardele europene de siguranță alimentară

Carnea de pui din România este bună pentru consum și respectă standardele europene de siguranță alimentară, potrivit unui raport recent.

Din 2.721 de probe analizate, doar una a fost declarată neconformă. Raportul sintetizat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) a identificat, în singura probă neconformă, reziduuri de antibiotice, a relatat Dan Gabor, marți, pe B1 TV.

„Din păcate, în ultima perioadă am văzut tot felul de alerte rapide, atât ale Uniunii Europene, cât și ale autorităților publice din România, cu privire la produse neconforme. În acest moment, în momentul în care discutăm despre carnea de pui sau celelalte produse aflate în galantare, dar multitudinea de alerte ne pune în pericol sănătatea, ne pune în pericol sănătatea pe termen mediu și lung și mai ales a copiilor noștri, cred că o astfel de veste poate să fie bună, dar cu argumentul că această veste este pentru un anumit moment, la o anumită dată, când au fost prelevate niște probe”, a declarat președintele Infocons, Sorin Mierlea.

„Pe cealaltă parte, prezumăm că 99,99% din produsele din raft sunt conforme, dar vedem aceste alerte. În aplicația europeană de protecția consumatorilor Infocons găsim alertele în timp real și vedem că aproape în fiecare zi sunt cel puțin 10-12 alerte de produse neconforme în zona produselor agroalimentare, nealimentare”, a adăugat el.

„Pe cealaltă parte, din păcate, neconformitatea poate să revină și din această neconcurență în piață din punct de vedere al unei publicități înșelătoare cu privire la etichetare, cu privire la anumite mesaje date de anumiți producători chiar din zona aceasta a cărnii de pui, care poate să inducă în eroare consumatorul cu privire la achiziția sau anumite promoții”, a mai spus șeful Infocons, pe b1 TV.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
13.5 ° C
14.4 °
12 °
73 %
4.1kmh
0 %
mie
25 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
24 °
Dum
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii