fbpx

România este de acord cu taxarea companiilor multinaționale

România este de acord cu taxarea companiilor multinaționale

Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD) a anunţat, joi după-amiază, un acord privind reformarea sistemului fiscal internaţional, urmând să fie aplicate noi modalităţi de taxare a companiilor multinaţionale.

Printre țările semnatare se află și România, la poziția 101 (documentul poate fi consultat aici). Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD) a anunţat că „130 de ţări şi jurisdicţii se alătură unui plan axat pe doi piloni în scopul reformării reglementărilor fiscale internaţionale, pentru a asigura că firmele multinaţionale achită o cotă fiscală corectă oriunde îşi desfăşoară activităţile”, arată Mediafax.

„130 de ţări şi jurisdicţii, reprezentând peste 90% din PIB-ul mondial, s-au alăturat unei Declaraţii comune în sensul instituirii unui nou cadru pentru reformarea sistemului fiscal internaţional. Un grup restrâns al celor 139 de membri ai Cadrului Integrant nu s-au alăturat încă Declaraţiei comune. Restul elementelor Cadrului Integrant, inclusiv planul de implementare, urmează să fie finalizate în octombrie. Cadrul va actualiza elementele centrale ale sistemului fiscal care datează de un secol, care nu mai este adecvat obiectivelor economiei globalizate şi digitalizate a secolului 21”, transmite OECD, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de sursa citată.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
28 ° C
28 °
27.1 °
47 %
5.1kmh
75 %
mie
28 °
joi
28 °
vin
33 °
sâm
32 °
Dum
32 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii