România refuză categoric să adopte moneda euro. Care este motivul?

România refuză categoric să adopte moneda euro. Care este motivul?

Ministerul Finanțelor a a publicat un document ce arată cum trebuie România să își restabilească echilibrul macro-economic ca să poată să adere la moneda europeană. În aceeași direcție ajung și alte criterii ce par desprinse din filmele fantastice pentru statul român. 

România a amânat din nou calendarul de adoptare a monedei euro. În urmă cu doi ani Guvernul a transmis vehement, fără alte explicații o nouă dată de adoptare la monedă pentru anul 2024.

România nu îndeplineşte criteriile de adoptare a monedei europene” ; „România ar ajunge peste şapte ani la o datorie publică de 100%” – au explicat MFP și Comisia Europeană. Asta pentru că, în prezent, România nu îndeplinește criteriile de adoptare a monedei europene, iar unele dezechilibre macroeconomice s-au accentuat chiar în contextul crizei Covid-19.

O problemă în a putea îndeplini mai ales criteriul de rate de dobândă pe termen lung este ratingul. Ratingul nostru este ultima treaptă de rating recomandat investițiilor ceea ce înseamnă că dobânzilă, implicând mai mult risc, sunt mai mari”, a declarat Adrian Codîrlaşu, vicepreşedintele CFA România.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
22.5 ° C
23.9 °
20.1 °
50 %
2.2kmh
75 %
sâm
23 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii