Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Portul Constanţa va beneficia de investiţii în valoare de un miliard de euro

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Portul Constanţa va beneficia de investiţii în valoare de un miliard de euro

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi prim-vicepreşedinte PSD, a anunţat, într-o postare pe Facebook, că Portul Constanţa va beneficia de investiţii în valoare de un miliard de euro.

„1 miliard de euro pentru investiții în Portul Constanța! Guvernul a decis astăzi (n.r. -7 martie) că dezvoltarea Portului Constanța Sud, prin investiții masive în Molurile III S și IV S, reprezintă un obiectiv strategic de interes național.

Astfel, după finalizarea lucrărilor, Portul va putea opera nave de mare capacitate inclusiv la cele aproximativ 17 dane de mare adâncime nou create.

Mai exact, potrivit Studiului de Prefezabilitate întocmit de către CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, valoarea estimată pe cele 2 obiective și caracteristicile tehnice sunt următoarele:

– Mol III S – 305,6 milioane euro; 45 ha platformă de operare, 11 ha zonă logistică, 7 dane (adâncime la dană -16,5 m)

– Mol IV S – 815 milioane euro; 110 ha platformă operare, 25 ha zonă logistică, 10 dane (dintre care 5 dane cu adâncimea -16,5 m şi 5 dane cu adâncimea de -19 m).

Prin noi terminale specializate, Portul Constanța își va consolida statutul de principal port la Marea Neagră și își va spori avantajele economice și logistice”, se arată în postarea lui Sorin Grindeanu de pe Facebook, din 7 martie, potrivit antena3.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii