Studiu: Cum arată piața muncii în 2021

Studiu: Cum arată piața muncii în 2021

Un studiu realizat de Hipo.ro cu privire la piața muncii din România în 2021, relevă  elemente noi în comparație cu anul trecut.

Printre cele mai importante sunt apariția domeniului Achiziții în Top 3 al celor mai multe job-uri oferite, intrare Productivității și Eficienței în Top 3 cerințe, sau extinderea conceptului work from home printre avantajele oferite de angajatori.

Printre constantele studiului se află faptul că domeniile IT și vânzări care rămân pe primele două locuri ale topului de oferte, faptul că 92% dintre angajatori își propun să recruteze oameni cu experiență, de fapt, în ușoară creștere de la 91% anul trecut, sau faptul că flexibilitatea și adaptabilitatea rămân principalele abilități căutate la un angajat.

De asemenea, 85% dintre angajatori vor să angajeze juniori cu experiență sub trei ani sau absolvenți, iar cele mai căutate facultăți căutate sunt Informatică, Cibernetică, Inginerie și Contabilitate/Audit.

În privința salariilor, jumătate dintre angajatorii chestionați cred că salariile vor rămâne la nivelul din 2020, și dor 23% văd creșteri salariale în acest an.

De asemenea, printre principalele beneficii extrasalariale sunt tichetele de masă, conceptul work from home și abonamentul de sănătate, iar 47% dintre angajați vor lucra de acasă în primele șase luni ale acestui an.

În fine, 41% dintre angajatori sunt optimiști în ceea ce privește piața muncii în 2021.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii