O nouă lege a salarizării intră în vigoare în curând în România

O nouă lege a salarizării intră în vigoare în curând în România

Premierul Florin Cîțu anunță că vrea o nouă lege a salarizării. Acesta a declarat că vrea să elimine discrepanțele din sistemul public și că nu exclude posibilitatea ca Executivul să taie din sporurile bugetarilor. Precizările premierului vin după ce, zilele trecute, ministrul Muncii a declarat că există o pensie care depășește suma de 78 de mii de lei, iar la polul opus, sute de mii de români trăiesc lunar cu pensie sub 800 de lei.

Premierul Cîțu vrea o nouă lege a salarizării. Acesta a anunțat că executivul va analiza, odată cu stabilirea bugetului pentru 2021, situaţia sporurilor acordate în sectorul public pentru a vedea care dintre ele se justifică.

Florin Cîțu a explicat ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021 să vedem care dintre ele se justifică sau nu şi ne uităm la tot sistemul de salarizare. În acelaşi timp, pentru 2021, vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechităţi.

Premierul Cîţu a spus că și-a propus eliminarea inechităţile din sistemul public… atât în ceea ce privește salariile, cât și în ceea ce privește pensiile.

Aşa cum a fost făcută, Legea salarizării în 2017 promitea acest lucru. După aceea, au apărut tot felul de excepţii şi, de fapt, tineţi minte, primul lucru care s-a spus a fost că preşedintele României are cel mai mare salariu şi nu mai este aşa. Si legea salarizarii, si a pensiilor vor fi corectate anul acesta pentru a tine cont de naumite principii. Pe legea pensiilor de contributivitate, pe legea salarizarii vrem sa eliminam aceste inechitati din sistemul public. A declarat Florin Cîțu.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că cea mai mare pensie încasată în România depășește 78.000 de lei, însă contribuțiile ar acoperi o pensie de puțin peste 5.000 de lei. Turcan susține că este vorba de o pensie de serviciu. Ministrul Muncii a precizat că există și pensii de 41.000 de lei, de 50.00 de lei, de 18.000 de lei lunar, dar și că sunt 900.000 de români care au venituri de 800 de lei pe lună.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii