A fost descoperită o nouă specie de balene albastre

A fost descoperită o nouă specie de balene albastre

New York Times notează că o nouă specie de balene albastre a fost descoperită în Oceanul Indian. Potrivit cercetătorilor, acestea emit sunete unice, care nu mai sunt întâlnite la alte specii.

O lucrare publicată săptămâna trecută în revista Endangered Species Research și citată de New York Times susține că aceste balene albastre au propriul cod de sunete, distinct de orice alt sunet specific balenelor. “Această descoperire ne reamintește că mare parte din oceanele noastre este încă neexplorată”, spune Asha de Vos, un biolog marin care a studiat balenele albastre din Oceanul Indian.

Inițial, descoperirea a fost făcută de către cercetători în timp ce studiau un grup de balene Omura în apropierea coastei Madagascarului, în urmă cu câțiva ani. După ce au auzit zgomotele balenelor albastre printr-un recorder, cercetătorii au observat că acestea sunt diferite și au decis să exploreze mai mult.

În 2018, echipa a preluat alte câteva fragmente ale din “cântecele” atribuite acum noilor balene. Cercetările au dezvăluit că aceste sunete distinctive au fost detectate și la un alt avanpost de înregistrare marină, în Marea Arabiei, unde sunetele păreau răspândite pe o suprafață extrem de mare.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
22.5 ° C
23.9 °
20.1 °
50 %
2.2kmh
75 %
sâm
23 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii