fbpx

A murit Pierre Cardin – cel care a marcat vârsta de aur a modei

A murit Pierre Cardin – cel care a marcat vârsta de aur a modei

Designerul de modă Pierre Cardin a murit la vârsta de 98 de ani. Cardin a devenit celebru în industria fashion pentru creațiile sale vizionare, ieșite din comun. „Haina pe care o prefer este cea pe care o inventez pentru o viaţă care nu există încă și anume lumea de mâine”, spunea Pierre Cardin.

Celebrul designer Pierre Cardin a murit într-un spital din vestul Parisului. Vestea i-a întristat pe mulți dintre cei care au apreciat în mod deosebit creațiile sale. Designerul și-a pus amprenta inconfundabilă pe ceea ce poate fi numit vârsta de aur a modei.

Pierre Cardin s-a născut în Italia în 1922, dar a emigrat în Franța încă de când era copil.
A început să devină cunoscut după ce a creat 30 de costume pentru un bal mascat din Veneția, care s-a desfășurat în 1951. Evenimentul a fost considerat la acea vreme petrecerea secolului. Doi ani mai târziu, Pierre Cardin a început să creeze haute couture. Tot el este cel care a lansat pentru prima oară ideea de haine unisex.

Cardin prefera formele și motivele geometrice, ignorând deseori formele feminine. De asemenea, el este cel care a contribuit la naşterea curentului New Look care a revoluţionat moda de după război.

Uimitor este faptul că Cardin se numără printre puținii designeri aflați la o vârstă înaintată care a rămas activ şi a supervizat munca echipelor din casa de modă până recent. Prin aceasta a dovedit că a rămas până la sfârșitul vieții acel om de afaceri strălucit care a creat un imperiu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24.1 ° C
25 °
22 °
57 %
1.5kmh
0 %
sâm
29 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
18 °
mie
20 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii