fbpx

ACORD LA NIVELUL UE. MINIȘTRII UE RECOMANDĂ ELIMINAREA RESTRICȚIILOR SUPLIMENTARE PENTRU CEI CARE CIRCULĂ ÎN INTERIORUL SPAȚIULUI COMUNITAR CU CERTIFICATUL COVID

Acordul vizează normele care permit libera circulație în UE, pe perioada pandemiei. Concret, se referă la eliminarea restricțiilor suplimentare pentru cei ce dețin certificatul digital Covid. Mai mult, statele UE au convenit să accepte o singură perioadă de valabilitate pentru certificatele Covid emise pentru ciclul primar de vaccinare, șI anume 9 luni (270 de zile).

“Orice măsură de restricționare a liberei circulații trebuie să fie nediscriminatorie și proporțională. Statele membre nu ar trebui, în principiu, să refuze intrarea pe teritoriul lor a persoanelor care călătoresc din alte state membre”, se precizează într-un comunicat oficial al Comisiei Europene.

Pentru ca cetățenii europeni să poată călători în condiții de siguranță, este esențial să aibă parte de predictibilitate și reguli clare, au explicat comisarul pentru sănătate, Stella Kyriakides, și comisarul pentru justiție, Didier Reynders.

La nivelul UE au fost emise 1,2 miliarde de certificate, iar acesta reprezintă, dup[ p[reread celor doi oficiali, o adevărată poveste de succes europeană, replicată la nivel mondial.

Acordul la care s-a ajuns în Consiliu reconfirm faptul că deținerea unui certificat digital al UE privind COVID valabil ar trebui să fie suficientă, în principiu, pentru a putea călători în timpul pandemiei. Statelor member li s-a solicitat să pună rapid în aplicare normele comune pentru a asigura coordonarea și claritatea pentru cetățenii și călătorii europeni.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
25.1 °
22.3 °
32 %
4.6kmh
0 %
vin
25 °
sâm
28 °
Dum
26 °
lun
22 °
mar
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii