Ajutorul american pentru Ucraina este pe punctul de a expira, avertizează Casa Albă

Ajutorul american pentru Ucraina este pe punctul de a expira, avertizează Casa Albă

Statele Unite au suficiente fonduri doar pentru un singur pachet suplimentar de ajutoare pentru Ucraina în acest an, avertizează Casa Albă. Declarația i-a aparținut purtătorului de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby și vine în contextul în care Congresul american blochează un nou pachet financiar acordat Kievului, notează AFP, preluat de Agerpres..

Însă, John Kirby a refuzat să precizeze valoarea acestui pachet, acordat în cursul lunii decembrie.

Parlamentul american a angajat peste 110 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse în februarie 2022, dar republicanii din Congres blochează un important pachet de ajutoare, cerând schimbări majore în politica migratorie a Statelor Unite, în special înăsprirea acesteia la frontiera cu Mexicul.

Cu câteva zile înainte de vacanţa parlamentară, congresmenii au aprobat un buget de apărare pentru 2024, deblocând astfel 300 de milioane de dolari pentru Kiev, o sumă minimă faţă de cele 61 de miliarde solicitate de Casa Albă.

„Când va fi trimisă, nu vom mai avea autorizaţie (…). Şi vom avea nevoie ca Congresul să acţioneze fără întârziere. Este în mod clar în interesul nostru naţional, iar ajutorul nostru este esenţial pentru ca Ucraina să îşi poată continua lupta pentru libertate „, a declarat John Kirby.

Preşedintele Joe Biden „este dispus să negocieze cu bună-credinţă şi să facă compromisuri”, a adăugat John Kirby, subliniind că administraţia „este pe punctul de a negocia cu membrii Congresului despre securitatea la frontiere şi, desigur, finanţarea Ucrainei şi a Israelului”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
20.6 ° C
21.1 °
20.1 °
92 %
2.1kmh
20 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
33 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii