Alegeri prezidențiale în Rusia: De vineri, 15 martie și până duminică, 17 martie, milioane de ruși sunt așteptați la vot

Alegeri prezidențiale în Rusia: De vineri, 15 martie și până duminică, 17 martie, milioane de ruși sunt așteptați la vot

Începând de vineri, 15 martie și până duminică, 17 martie, milioane de ruși sunt așteptați la vot la alegerile prezidențiale. Vladimir Putin se așteaptă să obțină un al cincilea mandat la Kremlin, până în 2030. Are și 3 contracandidați care, potrivit presei străine, nu ar avea nici o șansă în fața actualului șef al statului.

Urnele vor fi deschise timp de 3 zile în loc de una, iar pentru prima dată la prezidențialele din Rusia va fi folosit și votul online. Acesta va fi disponibil inclusiv în Crimeea. Se va vota și în cele 4 regiuni ucrainene pe care Rusia a anunțat că le-a anexat de la începutul războiului, chiar dacă nu controlează în totalitate aceste teritorii.

În 2020, Rusia a avut prima dată alegeri desfășurate pe parcursul mai multor zile, când a organizat un referendum prin care lui Vladimir Putin i s-a permis să candideze pentru încă două mandate.

Actualul lider de la Kremlin apare pe liste drept candidat independent și ar urma să obțină un nou mandat de 6 ani. Potrivit unor sondaje citate de Reuters, peste 70% dintre ruși ar vota din nou pentru Putin. Acesta are 3 contracandidați care au fost nominalizați de partidele favorabile Kremlinului, reprezentate în Parlament, potrivit Radio Europa FM.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
13.5 ° C
14.4 °
12 °
73 %
4.1kmh
0 %
mie
25 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
24 °
Dum
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii