Aleksei Navalnîi, aplaudat de mii de oameni la slujba de înmormântare

Aleksei Navalnîi, aplaudat de mii de oameni la slujba de înmormântare

Aleksei Navalnîi, politicianul și activistul rus care a demascat corupția regimului Putin și l-a înfruntat, din închisoare, până în ultima clipă, pe liderul de la Kremlin, a avut parte de o scurtă slujbă religioasă în capitala rusă. La eveniment au participat mii de susținători, precum și diplomați străini.

După momente tensionate, în care apropiații disidentului au acuzat autoritățile că fac presiuni pentru bloca ceremonia funerară, sicriul cu trupul neînsuflețit a ajuns, vineri după-amiază, la biserica din Moscova pentru slujba de înmormântare, înainte de a fi înhumat.

În fața bisericii au fost amplasate garduri și, în pofida măsurilor de descurajare luate de autoritățile ruse, mii de oameni au venit pentru a-și lua rămas bun de la politicianul care a murit – în condiții neelucidate – într-o închisoare din zona arctică, pe 16 februarie.

Cei prezenți au aplaudat și au scandat „Nu ți-a fost frică / Nu ne este frică” în momentul în care a sosit mașina cu trupul neînsuflețit. Cei mai mulți au filmat scena cu telefoanele mobile, potrivit stiripesurse.ro.

Sicriul cu trupul lui Aleksei Navalnîi a fost coborât în groapă după ce capacul a fost închis. Momentul s-a petrecut în jurul orei 15 și încheie o ceremonie funerară care nu a fost marcată de incidente. dar care s-a desfășurat după un program aparent strict, în care orele comunicate pentru slujba religioasă și pentru înhumare au fost respectate cu precizie.

Ultimele clipe dinaintea coborârii sicriului în mormânt, la cimitirul Borisovskoe, au fost însoțite de piesa „My way” a interpretului american Frank Sinatra.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
10 ° C
10.1 °
9.9 °
81 %
4.6kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
13 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii