Alertă. Premierul polonez susține că a primit ameninţări după tentativa de asasinare a omologului slovac

Alertă. Premierul polonez susține că a primit ameninţări după tentativa de asasinare a omologului slovac

Tentativa de asasinat asupra premierului  Robert Fico provoacă îngrijorare în Europa. Prim ministrul polonez Donald Tusk a declarat că a primit ameninţări cu moartea, după încercarea de asasinare a omologului său de la Bratislava, slovac, relatează Reuters.

Ulterior declarației, presa din Polonia a scris pe larg despre faptul că protecţia demnitarului va fi întărită.

Premierul slovac Robert Fico a fost împuşcat miercuri de cinci ori de la mică distanţă şi se află încă în stare gravă, ceea ce a provocat o condamnare unanimă la nivel internaţional şi apeluri la calmarea tensiunilor politice.

„Ieri a fost prea mult” , a scris Tusk într-o postare pe platforma  X, la care a atașat o captură de ecran a unui comentariu, tot de pe X, în care se spune: „Astăzi, slovacii ne-au dat un exemplu despre ce ar trebui făcut cu Donald Tusk”, dacă acesta decide să nu facă investiţii într-un mare aeroport din centrul Poloniei.

Atmosfera politică din Polonia a fost încărcată în ultimii ani, inclusiv prin asasinarea, în 2019, a primarului liberal din Gdansk, care era un critic al politicilor anti-imigranţi ale partidului de guvernământ de atunci, Lege şi Justiţie (PiS).

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
34.5 ° C
36 °
32.8 °
32 %
3.1kmh
0 %
lun
34 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
38 °
vin
34 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii