Alunecare de teren catastrofală în Norvegia

Alunecare de teren catastrofală în Norvegia

Zece persoane au fost rănite, dintre care una se află în stare critică, și 21 de persoane sunt date dispărute după ce o alunecare de teren din Norvegia a spulberat peste 10 clădiri la primele ore ale zilei de miercuri. Surparea a lovit o zonă rezidențială din Gjerdrum, la câțiva kilometri nord de capitala Oslo.

Surparea a lovit o zonă rezidențială din Gjerdrum, la câțiva kilometri nord de capitala Oslo. Fotografiile de la fața locului arată un mare crater care a distrus clădirile. Alte clădiri rezistă chiar pe marginea craterului, iar imaginile transmise la TV arată cum una dintre case cade. Aproximativ 700 de persoane au fost evacuate, potrivit poliției. Persoanele date dispărute sunt din casele prinse de alunecarea de teren, potrivit Reuters.”Ar putea fi oameni prinși… dar în același timp nu putem fi siguri pentru că este vacanța de An Nou ceea ce înseamnă că oamenii ar putea fi în altă parte”, a spus premierul Erna Solberg, care a subliniat că ”este o catastrofă”. ”Ar putea dura zile”, a adăugat ea. ”Situația este încă instabilă și este imposibil să depunem vreun efort de salvare decât prin intermediul elicopterului”.

În fotografiile realizate la faţa locului se poate vedea un crater de dimensiuni mari, cu clădiri distruse la bază şi altele rămase atârnând pe marginile sale.
Zona rămâne deocamdată instabilă, iar în momentul de faţă la ea se poate ajunge doar cu elicopterul, a precizat Roger Pettersen, conducătorul acţiunii de intervenţie a poliţiei.
Sudul Norvegiei a înregistrat cantităţi mari de precipitaţii în ultimele zile, care ar fi putut determina alunecarea solului argilos predominant în zonă, a informat NRK.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.1 ° C
11.6 °
10 °
86 %
2.6kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii