Ambasadorul american și-a încheiat mandatul în România

Ambasadorul american și-a încheiat mandatul în România

Ambasadorul Statelor Unite la București e pe picior de plecare. Deși nu s-a schimbat încă echipa de la Washington, Adrian Zuckerman, a făcut oficial demersul diplomatic de plecare din România. Acesta a fost la ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, pentru a-și lua rămas bun!

Vestea a fost transmisă printr-un comunicat al MAE. Din luna ianuarie, mai mulți diplomați americani din străinătate își fac bagajele împreună cu președintele Donald Trump. Printre aceștia se numără și ambasadorul Statelor Unite în România, Adrian Zuckerman, așa cum a anunțat ministerul român de Externe.

Ambasadorul Zuckerman, a fost prezent la Washington la semnarea acordului inter-guvernamental dintre Statele Unite și România, ce prevede realizarea unui proiect de infrastructură care va lega Marea Neagră de Marea Baltică. Proiectul prevede construirea unei autostrăzi și a unei căi ferate, costul fiind estimat la opt miliarde de dolari.

Oficialul nu a oferit mai multe detalii despre acest proiect, însă acesta ar putea beneficia de o finanțare cel puțin la fel de mare precum cea a reactoarelor nucleare de la Cernavodă, iar construirea sa va aduce avantaje majore în ceea ce privește transportul rutier și feroviar din România.

Mandatul lui Zuckerman se încheie la un an și două luni de activitate, după numirea sa în luna noiembrie a anului 2019 în funcția de Ambasador al SUA la București.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
6.9 ° C
8.8 °
5 °
88 %
4.1kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
16 °
mar
14 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii