Ambasadorul României în SUA: „Am întâlnit membri ai comunității românești care mi-au spus foarte mândri că dețin mai multe arme”

Ambasadorul României în SUA: „Am întâlnit membri ai comunității românești care mi-au spus foarte mândri că dețin mai multe arme”

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii a vorbit, în exclusivitate pentru Digi24, despre oribilul atac armat din Texas. Andrei Muraru spune că este singurul stat unde au loc asemenea întâmplări, iar că românii nu pot înțelege. Mai mult, membri ai comunități românești i-ar fi spus oficialului că se simt protejați dacă dețin arme.

„Lumea e îngrozită de ce s-a întâmplat în Texas, românii sunt îngroziți. Nu sunt cunoscători ai legislației pentru arme de foc. Biden a avut pe agendă încă de când era vicepreședinte această temă, pe care acum a reclamat-o.

În anumite state, folosirea armelor de foc fără permis în spațiile publice e liberă. Pericolul devine foarte mare. Un raport recent arată că 40% dintre americani dețin arme”, a spus ambasadorul României ÎN SUA.

Andrei Muraru a mai spus că incidentul i-a marcat pe membrii misiunii diplomatice:

Cum spunea președintele Biden, acest lucru, astfel de atacuri nu se întâmplă nicăieri în lume, decât într-o singură țară și aceea este Statele Unite.”

Andrei Muraru spune că și mulți românii stabiliți în SUA dețin arme.

Am întâlnit membri ai comunității românești care mi-au spus foarte mândrii că dețin mai multe arme și că sunt mândri de acest drept de a avea în posesie o armă, pentru că se simt protejați… Sunt oameni care locuiesc la sute de mile de prima localitate, lucru pe care în România nu ai cum să îl întâlnești și să îl înțelegi. Știu oameni care și-au pierdut copiii sau părinți în aceste atacuri și au devenit mari activiști ai portului de armă”, a mai spus ambasadorul României în SUA.

El a mai spus că problema accesului la o armă de foc în SUA este una pe care doar clasa politică o poate rezolva.

„Răspunsul la această problemă este în mâna oamenilor politici americani și faptul că nu s-a luat până astăzi o decizie în privința restrângerii portului de armă stă în inima societății americane. Ce ar trebui făcut, nu știu. Este clar că odată cu epoca comunicării și a transportului facil, numărul atacurilor cu armă a crescut. Statele Unite este țara în care sunt uciși cei mai mulți civili, peste 44.000 anul trecut și dacă acest lucru nu se va schimba, înseamnă că acesta este răspunsul societății americane la această problemă”, a concluzionat Andrei Muraru.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie ușoară
22.6 ° C
22.8 °
22 °
98 %
5.1kmh
20 %
Dum
24 °
lun
35 °
mar
35 °
mie
37 °
joi
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii