Anunț-surpriză al lui Benjamin Netanyahu, premierul Israelului

Anunț-surpriză al lui Benjamin Netanyahu, premierul Israelului

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a anunțat că va numi un ministru musulman arabo-israelian, o premieră, dacă partidul său va câștiga la alegerile parlamentare din 23 martie.

Sunt mândru că Nail Zoabi, un educator de valoare care și-a dedicat ani de zile societății arabe, se alătură listei Likud”, a declarat Netanyahu într-un videoclip de pe pagina sa de Facebook.

Îl voi numi ministru pentru avansarea societății arabe în guvernul meu, în caz de victorie”, a adăugat el, prezent alături de Zoabi, care vorbea și în arabă.

Legenda care însoțește videoclipul afirmă că „este pentru prima dată când un cetățean musulman israelian se alătură partdului Likud”, potrivit timesofisrael.com., premierul în funcţie Benjamin Netanyahu fiind liderul Likud.

Promisiunea premierului a venit în contextul în care „Lista Unită” a partidelor legislative israeliene arabe a înregistrat cel mai mare scor din istoria sa la ultimele alegeri din martie 2020 (15 locuri). Unul dintre cele patru partide ale sale, mișcarea islamistă Raam, a decis într-adevăr să concureze singur.

Liderul său, Mansour Abbas, s-a apropiat recent de Netanyahu, rupând alianța cu celelalte partide de pe listă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
31.9 ° C
32.2 °
31 °
34 %
3.1kmh
0 %
lun
32 °
mar
33 °
mie
34 °
joi
37 °
vin
32 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii