Atac cibernetic în Republica Moldova

Curtea de Conturi din Republica Moldova (CCRM) a anunțat joi că pagina web oficială a instituției a fost ținta unui atac cibernetic.

Potrivit CCRM, toate bazele de date publice de pe site au fost distruse, relatează publicația Ziarul de Gardă din Republica Moldova.

„Este pentru prima oară când instituția supremă de audit se confruntă cu o asemenea situație. Distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță și cu impact în societate, la etapa raportării și mediatizării celor mai importante misiuni de audit planificate în activitatea instituției.

Pentru mediatizarea rapoartelor de audit, în continuare, Curtea de Conturi va utiliza conturile publice de pe rețelele de socializare. Astfel, comunicatele de presă, anunțurile și altă informație importantă vor fi distribuite pe contul de Facebook al instituției. Totodată, live-urile ședințelor de examinare a rapoartelor de audit, precum și înregistrările ședințelor vor fi disponibile pe contul de YouTube al instituției.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
17 ° C
17.1 °
16 °
47 %
1.3kmh
0 %
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
28 °
lun
27 °
mar
21 °

Opinii