Avertisment de la Moscova: Suntem pregătiți de ripostă, dacă Occidentul confiscă activele îngheţate. Europa va fi rănită cel mai mult

Avertisment de la Moscova: Suntem pregătiți de ripostă, dacă Occidentul confiscă activele îngheţate. Europa va fi rănită cel mai mult

Rusia este gata să riposteze dacă activele ruseşti îngheţate de aproape 300 de miliarde de dolari vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina. Mesajul tranșant vine de la o aliată apropiată a preşedintelui rus Vladimir Putin, transmite agenţia de presă de stat RIA Novosti, preluată de news.ro.

”Europenii ştiu că va exista un răspuns foarte dur din partea noastră şi un răspuns adecvat”, a declarat Valentina Matvienko, preşedinta Camerei Superioare a Parlamentului Rusiei.

Un proiect de lege privind măsurile de răspuns a fost deja pregătit, a mai spus Matvienko, membră a Consiliului de Securitate al Rusiei, neprecizând însă care vor fi măsurile de răzbunare. Ea a adăugaând însă că Europa ”va pierde mai mult” decât Moscova..

Oficialii occidentali nu sunt pe deplin hotărâţi cu privire la propunerea controversată de a sechestra bunurile ruseşti îngheţate în străinătate, dintre care majoritatea – în jur de 224 de miliarde de dolari – se află în Uniunea Europeană. Un parlamentar rus a menţionat că active în valoare de doar 5 până la 6 miliarde de dolari se află în SUA.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii