Biden: Putin, un „ticălos nebun”. Kremlin: „Remarca lui Biden nu face cinste SUA”

Biden: Putin, un „ticălos nebun”. Kremlin: „Remarca lui Biden nu face cinste SUA”

Un „ticălos nebun”  este eticheta pe care preşedintele american Joe Biden i-a pus-o liderului rus Vladimir Putin, în timpul unui eveniment de strângere de fonduri la San Francisco, avertizând că mereu există ameninţarea unui conflict nuclear, dar că ameninţarea existenţială pentru umanitate rămâne totuşi schimbarea climatică, scrie Reuters.

„Ameninţarea existenţială este reprezentată de schimbările climatice. Avem un ticălos nebun ca tipul ăsta, Putin, şi alţii şi trebuie să ne facem mereu griji cu privire la conflictele nucleare, dar ameninţarea existenţială pentru omenire este schimbarea climatică”, a declarat Biden în faţa unui mic grup de donatori.

Replica de la Kremlin a venit rapid. Remarca liderului de la Casa Albă nu face cinste SUA şi celor care utilizează un astfel de limbaj, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care consideră că a fost o încercare nereuşită a preşedintelui american de a apărea ca un „cowboy de la Hollywood”.

„Este puţin probabil ca utilizarea unui astfel de limbaj împotriva şefului unui alt stat de către preşedintele Statelor Unite ale Americii să îl afecteze pe preşedintele nostru, preşedintele Putin. Dar nu le face cinste celor care utilizează un astfel de vocabular”, a comentat Peskov.

Nu este pentru prima oară când Joe Biden recurge la această insultă. În ianuarie 2022, el a fost înregistrat de un microfon uitat deschis folosind acelaşi termen la adresa unui reporter Fox News de la Casa Albă.

Atacurile verbale ale lui Biden la adresa lui Putin s-au intensificat brusc atât în declaraţiile făcute la Casa Albă, cât şi în cele din campania electorală. Săptămâna trecută, preşedintele SUA i-a acuzat pe Putin şi „gorilele sale” pentru moartea liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi. De asemenea, Biden şi Putin rămân în dezacord profund în legătură cu invazia declanşată de Rusia în Ucraina acum doi ani, pentru care Moscova a fost sancţionată de SUA şi de alte naţiuni occidentale. Reacţiile lui Biden au afectat şi mai mult relaţiile deja tensionate între Statele Unite şi Rusia. De altfel, Joe Biden a transmis marţi că SUA vor anunţa un pachet major de sancţiuni împotriva Rusiei din cauza morţii lui Navalnîi şi a războiului în Ucraina.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24 ° C
24.1 °
24 °
35 %
7.2kmh
0 %
mar
25 °
mie
23 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii