Bruxelles: petrecere cu mii de tineri, poliția a intervenit cu tunuri de apă

Bruxelles: petrecere cu mii de tineri, poliția a intervenit cu tunuri de apă

Mii de tineri s-au adunat, la Bruxelles, pentru o petrecere, iar poliția a intervenit cu tunuri de apă pentru a dispersa mulțimea. Au fost arestate 22 de persoane și zeci de polițiști au fost răniți. Petrecerea fusese interzisă de autorități deoarece Belgia se află în a treia carantină națională, cauzată de pandemie. Autorităţile belgiene sunt, însă, în dilemă în urma unei decizii judecătoreşti, potrivit căreia restricţiile sunt ilegale şi trebuie să fie ridicate în 30 de zile.

Cel mai mare parc din Bruxelles, Bois de la Cambre (BOA DE LA CAMBRĂ) a fost locul unor confruntări de violente între poliție și mii de tineri care s-au adunat acolo pentru o petrecere. Poliţia a folosit tunuri cu apă și au avut loc confruntări. Zeci de persoane au fost rănite printre care și polițiști. Tinerii scandau libertate. Poliția a intervenit cu tunuri de apă pentru a dispersa mulțimea.

Zeci de poliţişti, desfăşuraţi pe cai sau pe jos, în echipamente de protecţie, au fost atacaţi în momentul intervenţiei şi cel puţin unul dintre ei a fost rănit, potrivit surselor citate, adăugând că mai mulţi participanţi au fost arestaţi. Belgia a intrat într-o nouă fază a restricţiilor, între care accesul limitat la magazinele neesenţiale şi posibilitatea de a se aduna în aer liber pentru maximum patru adulţi. Autorităţile belgiene sunt în dilemă în urma unei decizii judecătoreşti, potrivit căreia restricţiile împotriva coronavirusului sunt ilegale şi trebuie să fie ridicate în termen de 30 de zile.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii