Cabinetul israelian a votat în favoarea unei încetări a focului

Cabinetul israelian, întrunit joi seară în ședință, a votat în favoarea unei încetări a focului cu grupările militante din Gaza, potrivit CNN.

Cabinetul israelian de Securitate s-a reunit joi seara pentru a discuta un posibil armistiţiu, după 11 zile de confruntări armate între Israel şi mşcarea palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, declară surse ofciale pentru AFP.

Încetarea focului a fost propusă de Egipt și urmează să fie „reciprocă și necondiționată”.

Această reuniune, la care au participat premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu şi principalii conducători în domeniul securităţii israeliene, intervine pe fondul unor negocieri diplomartice intense în vederea unei opriri a ostilităţilor între Israel şi Hamas, soldate cu peste 230 de morţi în zece zile – marea majoritate palestinieni, scrie News.ro.

O continuare a tirurilor israeliene şi palestiniene este ”inacceptabilă”, a denunţat joi, în Adunarea Generală a ONU secretarul general Antonio Guterres.

”Confruntările trebuie să înceteze imediat”, a îndemnat el.

”Sunt profund şocat de bombardamentele aeriene continue ale Forţelor de apărare israeliene (IDF) în (Fâşia) Gaza”, în care au fost ucişi peste 200 de palestinieni – inclusiv 60 de copii, a denunţat secretarul general al ONU.

”Continuarea tirurilor oarbe de proiectile de către Hamas şi alte grupări militante către centre populate în Israel”, care s-a soldat cu 12 morţi, inclusiv doi copii, ”este de asemenea inacceptabilă”, a denunţat Guterres.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ploaie ușoară
15.3 ° C
16 °
14 °
67 %
0.5kmh
0 %
lun
26 °
mar
17 °
mie
20 °
joi
19 °
vin
17 °

Opinii