Cameron reintră în forță pe scena diplomației internaționale. Ministrul britanic merge la Washington

Cameron reintră în forță pe scena diplomației internaționale. Ministrul britanic merge la Washington

Prima vizită internațională de anvergură, cu multiple implicații, a noului șef al diplomației britanice, David Cameron, va fi la Washington, unde va ajunge miercuri , anunță AFP, preluată de Agerpres.

Această călătorie va fi o oportunitate de „reafirmare a solidităţii relaţiilor dintre Regatul Unit şi cel mai apropiat aliat strategic al său”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului britanic de Externe, preluat de agențiile internaționale.

David Cameron, care a fost prim-ministru al Marii Britanii în perioada 2010 – 2016, a fost numit ministru al Afacerilor Externe pe 13 noiembrie, în cadrul guvernului conservator al lui Rishi Sunak.

El se va întâlni la Washington „cu membri cheie ai administraţiei Biden, inclusiv secretarul de stat Antony Blinken, şi se va întâlni cu personalităţi republicane şi democrate din Congres”.

În centrul discuţiilor vor fi „sprijinirea Ucrainei în lupta sa împotriva agresiunii ruse”, precum şi „dezescaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu”, se mai precizează în comunicatul de presă.

David Cameron a efectuat prima sa vizită în Ucraina pe 16 noiembrie. La Kiev, el a promis că Londra va continua să ajute această ţară „atât timp cât va fi nevoie”. De asemenea, a mers în Israel, unde s-a întâlnit în special cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.5 ° C
12.1 °
3 °
66 %
1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii