Canabisul recreațional, legal în Germania

Canabisul recreațional, legal în Germania

Germania a devenit luni cea mai mare ţară din UE care a legalizat consumul de canabis în scop recreațional, cu o reformă care, pe cât de așteptată a fost, pe atât de multe temeri a provocat, scrie AFP.

Astfel, Germania se alătură, prin aceată decizie, Maltei și Luxemburgului, state în care acest aspect a fost legiferat în 2021, respectiv 2023.

Imediat după miezul nopții, câteva sute de persoane au sărbătorit legiferarea primelor jointuri „legale” în faţa emblematicei Porţi Brandenburg, în centrul Berlinului.

Deţinerea a până la 25 de grame de canabis uscat este acum permisă în locurile publice, la fel ca şi cultivarea la domiciliu a până la 50 de grame şi trei plante de adult.

Această abordare este diametral opusă celei din Franţa şi diferă de cea din Olanda, unde consumul de haşiş nu este legal, dar este tolerat, în special prin intermediul „coffee shopurilor”.

În mod paradoxal, în Germania trebuie să se mai aştepte încă trei luni înainte de a se putea cumpăra legal droguri prin intermediul unui „Cannabis Social Club”.

Situaţia se va schimba cu adevărat la 1 iulie, odată cu introducerea cluburilor. Aceste asociaţii fără scop lucrativ vor putea să le vândă membrilor lor maximum 25 de grame pe zi şi cel mult 50 de grame pe lună.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
13 ° C
14.9 °
12 °
87 %
4kmh
40 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii