Candidaturi pentru șefia NATO. Premierul eston Kaja Kallas anunţă că vrea să preia conducerea Alianței

Candidaturi pentru șefia NATO. Premierul eston Kaja Kallas anunţă că vrea să preia conducerea Alianței

Premierul eston Kaja Kallas anunţă că vrea să preia conducerea NATO, în contextul Războiului din Ucraina şi unor ameninţări emergente precum cele dintre China, scrie site-ul Politico, preluat de news.ro.

Ea a răspuns astfel unei întrebări legate de preluarea postului de secretar general al NATO, care i-a fost adresată la ”Summitul Apărării Politico”.

Răspunsul său şi vizita sa la Washington intervin în contextul unor temeri în rândul liderilor baltici şi est-europeni că susţinerea efortului de război al Ucrainei de către Statele Unite este tot mai reținută.

NATO devine totodată tot mai mult o forţă-cheie în sprijinul Ucrainei împotriva invaziei Rusiei şi efortului Alianţei de a fi unită şi puternică împotriva unor ameninţări emergente dinspre China, inteligenţa artificială (AI) şi alte provocări.

Premierul eston este oprimist cu privire la faptul că Ucraina va învinge în eforturile sale de a respinge invazia rusă, în contextul în care ambele maluri ale Atlanticului se tem tot mai mult de un impas pe câmpul de luptă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii