China a refuzat să ofere date privind primele cazuri de COVID-19 de la Wuhan

China a refuzat să ofere date privind primele cazuri de COVID-19 de la Wuhan

Apar din ce în ce mai multe dezvăluiri ale experților Organizației Mondiale a Sănătății care au fost la Wuhan. Una dintre ele este că autoritățile chineze au refuzat să ofere date privind primele cazuri de COVID-19. Casa Albă cere autorităților de la Beijing un raport independent privind primele cazuri și originea virusului.

Echipa Organizației Mondiale a Sănătății a cerut date neprelucrate referitoare la peste 170 de cazuri pe care China le-a identificat la Wuhan, în prima fază a epidemiei, în decembrie 2019, dar China a furnizat numai un rezumat, susține expertul în boli infecţioase australian, Dominic Dwyer, (DOMINIC DUAIEĂR) membru al echipei. Motivul pentru care China nu doreşte să facă publice acele date lasă loc speculaţiilor, susține expertul.

Dominic Dwyer spune că dovezile sunt clare și că virusul a explodat la Wuhan. „Provocarea apare atunci când încercăm să înțelegem ceea ce s-a întâmplat chiar înainte de acest moment. Și, este evident că se întâmpla ceva, pentru că, înainte de decembrie 2019, jumătate din cazuri din cele 174, au fost expuse la piaţa Huanan din Wuhan, unde a fost iniţial descoperit noul coronavirus, închisă în prezent. Deci, virusul circula acolo, înainte de acest moment. Sunt multe speculații pe tema dacă virusul a izbucnit acolo sau nu și să fiu sincer, datele legate de faptul că virusul a izbucnit în altă parte, sunt limitate.”
O altă dezvălurie a experților care au fost în China este că la Wuhan nu au fost doar 174 de cazuri în primele zile și că numărul îmbolnăvirilor trecea de 1000.

Peter Ben Embarek, un alt expert al echipei OMS la Wuhan declară că virusul circula la scară extinsă în decembrie 2019 și că acest lucru este o nouă descoperire, deși cifrele aratău doar 74 de cazuri diagnosticate,în ael moment.

Dealtfel, comunitatea internațională a dezbătut acest subiect, încă de la începutul pandemiei, dacă virusul a izbucnit la Wuhan sau nu, dacă autoritățile chineze au știut și nu au informat la timp, Organizația Mondială a Sănătății sau și mai mult, care este originea acestui virus. Din acest motiv a fost trimisă în China, o misiune de experți independenți. Însă, concluziile acestei misiuni sunt interpretabile, spune consilierul pe securitate al Casei Albe. Jake Sullivan declară că Beijingul trebuie să furnizeze date amănunţite din primele zile ale pandemiei, pentru că doar aşa, aceasta va fi înţeleasă mai bine această pandemie, iar omenirea va fi pregătită pentru altele.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.7 ° C
21.1 °
20 °
56 %
2.1kmh
0 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii