Coreea de Sud intenţionează să interzică consumul de carne de câine

Coreea de Sud intenţionează să interzică consumul de carne de câine

Coreea de Sud intenţionează să interzică consumul de carne de câine şi să pună capăt acestei tradiţii controversate, pe fondul criticilor venite din partea organizaţiilor pentru protecţia drepturilor animalelor, a anunţat, vineri, principalul responsabil politic al partidului la putere, relatează Reuters.

„A venit timpul să punem capăt conflictelor sociale şi controverselor din jurul consumului de carne de câine prin adoptarea unei legii speciale”, a declarat Yu Eui-dong, responsabil de politici în cadrul Partidul Poporului, la o reuniune la care au participat oficiali guvernamentali şi activişti pentru protecţia drepturilor animalelor.

Ministrul sud-coreean al Agriculturii, Chung Hwang-keun, a spus la aceaşi reuniune că guvernul va implementa rapid interdicţia şi va oferi sprijinul maxim posibil pentru cei din industria cărnii de câine care vor trebui să îşi închidă afacerile.

Potrivit cifrelor oficiale, în Coreea de Sud sunt aproximativ 1.150 de crescătorii de câini, 34 de abatoare specializate, 219 companii de distribuţie şi aproximativ 1.600 de restaurante care servesc carne de câine.

Un sondaj efectuat de Gallup anul trecut arată că 64% din sud-coreeni se opun consumului de carne de câine. De asemenea, sondajul a descoperit că doar 8% dintre respondenţi au consumat carne de câine în ultimul an, în scădere faţă de 27% în 2015.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.5 °
20 °
95 %
2.2kmh
0 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii