Crăciunul este acum permis și în Arabia Saudită

Crăciunul este acum permis și în Arabia Saudită

În capitala Arabiei Saudite au apărut brazii de Crăciun şi ornamentele festive. Deocamdată, într-un singur magazin din Riad, dar este un semn de progres într-o ţară ultra-conservatoare, care interzice orice practică religioasă, în afară de islam.

În Arabia Saudită un magazin de acest gen era de neimaginat până cand Prințul Mohamed Bin Slam a anunțat că va permite un islam deschis și moderat. Noile reguli, mult mai maleabile și mai flexibile, sunt foarte apreciate de locuitorii din Riad.

Mai multe familii au decorat pomul de Crăciun cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În Arabia Saudită sunt înregistrate multe persoane ce au o altă religie decât cea islamistă. Cei mai mulți au declarat că ar fi sărbătorit Nașterea Domnului în familie chiar dacă nu ar fi fost nevoiți, cum e cazul acum, din cauza pandemiei.

În urmă cu 13 ani, poliția avea ordin clar să-i oprească pe creștini să petreacă de Crăciun.

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite a declanșat o campanie de modernizare a țării. Printre schimbările notabile se numără și dreptul acordat femeilor de a conduce o mașină, iar acum deschiderea spre alte religii reprezintă un pas important în progresul acestui stat din Golf considerat ultraconservator.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii